Prestashop, czas na własny sklep internetowy - Śmiałek, Piotr (My University, 2014)
Przedmiotem moje pracy będzie prezentacja oprogramowania Prestashop służącego do prowadzenia sklepu internetowego. Postaram się w niej pokazać, że przy użyciu darmowego oprogramowanie opartego na otwartej licencji można stworzyć w pełni profesjonalną aplikację internetową służącą do sprzedaży towarów i usług w Internecie. Ważnym elementem pracy będzie także przedstawienie narzędzi towarzyszących, które bezpośrednio wpływają na pozytywne postrzeganie naszej aplikacji przez potencjalnych klientów, a co za tym idzie mają realny wpływ na podniesienie obrotów naszego sklepu. Łącząc wszystkie elementy w jedną całość stworzymy nie tylko sklep, ale całą platformę, w tworzeniu której użytkownicy będą brali czynny udział.

The subject of my work is to present PrestaShop software to create online store. I will try to show that using free software based on an open license, we can create a fully professional web applications serving for the sale of goods and services on the Internet. An important element of the work will also present accompanying tools that directly affect the positive perception of our application by potential customers and thus have a real impact on increasing the turnover of our shop. Combining all the elements together will create not only a shop but the whole platform in the creation of the users will actively participate.
Prestashop, time for your own online shop
Keywords: Prestashop; e-commerce; PHP; mySQL; Smarty; sklep internetowy; online shop