Psychologiczne i psychospołeczne następstwa bezrobocia a program pomocy Urzędu Pracy na przykładzie działalności Powiatowego Urzędu Pracy w Nowym Targu - Sendrowicz - Grabek, Magdalena (My University, 2004)
Celem pracy jest prezentacja psychologicznych i psychospołecznych następstw bezrobocia w kontekście programu pomocy Urzędu Pracy na przykładzie działalności Powiatowego Urzędu Pracy w Nowym Targu. Dokonano opisu bezrobocia jako zjawiska społecznego i psychologicznego. Przedstawiono psychologiczne procesy wyznaczające przebieg kontaktu między pracownikiem Urzędu Pracy a bezrobotnym. Dokonano opisu lokalnego rynku pracy na tle specyfiki regionu oraz przedstawiono pomoc w zakresie doradztwa oferowana przez Powiatowy Urzęd Pracy w Nowym Targu.
Keywords: bezrobocie; doradztwo; Urząd Pracy; psychologiczne i psychospołeczne nastepstwa bezrobocia; lokalny rynek pracy; PUP w w Nowym Targu