Ocena procesów rekrutacji i selekcji pracowników w przedsiębiorstwie FSE "TAMEL "S.A. - Grzesiak Anna (My University, 2006)
Celem niniejszej pracy jest ocena procesów rekrutacji i selekcji w przedsiębiorstwie FSE „TAMEL” S.A. Przedstawiono pojęcie, cele i funkcje zarządzania zasobami ludzkimi, modele organizacji i procesy zarządzania zachodzące w przedsiębiorstwie. Opisane zostały wpływy czynników otoczenia przedsiębiorstwa na kształtowanie procesów personalnych oraz kwestie miejsca i roli działu zasobów ludzkich we współczesnej organizacji. Przedstawiono istotę, cele i funkcje planowania zatrudnienia w przedsiębiorstwie oraz procesy rekrutacji i selekcji pracowników. Nakreślono charakterystykę firmy FSE „TAMEL” S.A., planowanie zasobów ludzkich w tym przedsiębiorstwie, oraz systemy rekrutacji i selekcji pracowników. Zaprezentowano system oceniania, wynagradzania i rozwoju nie tylko pracowników, ale także całego przedsiębiorstwa FSE „TAMEL” S.A. Przedstawiono procesy rekrutacji i selekcji pracowników, ich ocenę, a także zaproponowano kierunki, które mogłyby udoskonalić te procesy.
Evaluation of recruitment and selection process in „Tamel” J.S.C enterprise
Keywords: zarządzanie zasobami ludzkimi; rekrutacja; selekcja; funkcja personalna; wynagradzanie; system ocen pracowników