Kompetencje komunikacyjne menedżerów i ich rola w profesjonalnym zarządzaniu pracownikami Telekomunikacji Polskiej S.A. - Wajnbrener Cięciwa, Marzena (My University, 2010)
Praca obejmuje zespół zagadnień dotyczących kompetencji komunikacyjnych menedżerów i ich roli w profesjonalnym zarządzaniu na przykładzie firmy Telekomunikacja Polska S.A. Szczególną uwagę w pracy zwrócono na złożoność poznawczą charakterystyczną dla pracy lidera zespołu. Niniejsza praca jest próbą identyfikacji stylów zarządzania charakteryzujących wybranych kierowników przedsiębiorstwa Telekomunikacja Polska S.A. Analiza zawiera weryfikację stylów zarządzania. Została przeprowadzona w oparciu o kwestionariusz ankiety opartej na metodyce wybitnego kanadyjskiego profesora W.J. Reddina.

Communication competence of managers and their role in professional managing of employees in firm Telekomunikacja Polska. This thesis attempts to present and identify management styles which are characteristic for selected directors of TP SA company. The analysis and verification of above mentioned styles was based. On a questionnaire form which was based on the methodology of the outstanding Canadian professor W.J. Reddin.
Communication competence of managers and their role in professional managing of employees Telekomunikacja Polska S.A. in Nowy Sacz
Keywords: kierowanie; kierownik; style kierowania; lider; struktura organizacyjna; zarządzanie; styl zarządzania; management; director; styles of management; leader; organization structure; styles of directing