Witryna WWW do kontaktu z klientami małego zakładu fotograficznej obsługi imprez okolicznościowych - Drużkowski, Marek (My University, 2013)
Głównym celem projektu było stworzenie witryny internetowej umożliwiającej zarówno prezentację własnych zdjęć umieszczonych m.in. w galerii, jak i implementacja systemu umożliwiającego komunikację i wymianę plików (tj. zdjęć) pomiędzy właścicielem strony czyli administratorem, a zainteresowanymi osobami czyli klientami. System ten powinien umożliwić wykonywanie operacji zapisywania, usuwania i modyfikacji zawartości. Dostęp do systemu jest kontrolowany – niezbędna jest identyfikacja użytkownika, który w zależności od posiadanych uprawnień może (lub nie) wykonać wybraną operację. System umożliwia wielu osobom jednoczesny odczyt i modyfikację przechowywanych plików w sposób nie powodujący niebezpieczeństwa utraty spójności danych. Witryna jest zbudowana w oparciu o system CMS, czyli System Zarządzania Treścią, zapewniający szybkie, łatwe i wygodne publikowanie zdjęć oraz przyjazny panel administracyjny. System oparty jest o 3 struktury: • Frontend – czyli zewnętrzna, wizualna warstwa zbudowana w technologii ActionScript 3.0 dla witryny firmowej oraz HTML/CSS dla panelu CMS. • Backend – czyli moduł zajmujący się wymianą informacji pomiędzy bazą danych, skryptami frontendu oraz systemem plików serwera zbudowany w technologii PHP. • Baza danych oparta na MySQL.
The website of the photo company to contact with customers with the occasional event service
Keywords: witryny internetowe; projektowanie witryn WWW; programy komputerowe; aplikacje internetowe