Marketing usług agroturystycznych na przykładzie Małopolskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego o/Zgłobice - Gondek Grzegorz (My University, 2001)
Celem pracy jest zaprezentowanie marketingu usług agroturystycznych na przykładzie Małopolskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego o/Zgłobice. Objaśniono pojęcia związane z marketingiem usług i jego specyfiką, klasyfikację usług ogólnie przyjętych oraz opisano cechy rynku usług. Dokonano analizy usług agroturystycznych uwzględniając ich definicję, znaczenie, determinanty jakości oraz warunki rozwoju rynku usług agroturystycznych w Polsce. Scharakteryzowano działalność Małopolskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego o/Zgłobice oraz stan i strukturę zatrudnienia personelu. Dokonano analizy instrumentów marketingowych stosowanych w Małopolskim Ośrodku Doradztwa Rolniczego o/Zgłobice oraz oceny dotychczasowej działalności i kierunków rozwoju tej instytucji.
Keywords: marketing; usługi agroturystyczne; rynek usług; marketing usług; instrumenty marketingowe; rynek turystyczny