Projektowanie i wdrażanie systemu ocen okresowych pracowników w Banku Spółdzielczym - Radoń Marcin (My University, 2005)
Celem pracy jest zaprojektowanie systemu ocen okresowych pracowników dla Banku Spółdzielczego. W niniejszej pracy została również podjęta próba zweryfikowania hipotezy głównej, która brzmi: „Właściwe przeprowadzenie fazy projektowania i wdrażania jest warunkiem osiągnięcia celów systemu ocen okresowych pracowników” oraz weryfikacja następujących hipotez szczegółowych: 1. Uczestnictwo pracowników w tworzeniu systemu powoduje mniejszy opór wobec zmian; 2. Znajomość systemu przez pracowników ułatwia jego wdrożenie; 3. Poprawnie przeprowadzona ocena pilotażowa pozwala na identyfikację błędów.
Keywords: zarządzanie zasobami ludzkimi; ocenianie pracowników; system ocen okresowych; Bank Spółdzielczy