Strategie zarządzania aktywami ze szczególnym uwzględnieniem metody CPPI - Adaś Łukasz (My University, 2008)
Niniejsza praca zestawia strategie zarządzania aktywami i próbuje wykazać efektywność wybranej strategii na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie. Celem pracy jest miedzy innymi stwierdzenie czy przy wykorzystaniu wiedzy merytorycznej i nieskomplikowanych narzędzi informatycznych możliwe jest zbudowanie strategii oraz efektywne jej zastosowanie na polskim rynku giełdowym.
Keywords: zasady dynamicznego zarządzania portfelem; strategia "zabezpieczenia portfela przed stałą proporcją" CPPI; constant proportion portfolio insurence (CPPI); CPPI na giełdzie papierów wartosciowych; efekty stosowania strategii CPPI