Miejsce systemu motywacyjnego w zarządzaniu organizacją na przykładzie Wyższej Szkoły Biznesu - National Louis University w Nowym Sączu - Stanek Katarzyna (My University, 2004)
Celem pracy jest analiza miejsca systemu motywacyjnego w zarządzaniu organizacją na przykładzie Wyższej Szkoły Biznesu – National-Louis University w Nowym Sączu. Dokonano opisu podstaw zarządzania zasobami ludzkimi oraz przedstawiono ideę motywowania we współczesnych organizacjach. Omówiono finansowe i pozafinansowe narzędzia pobudzania motywacji oraz dokonano analizy systemy motywacyjnego wśród pracowników Wyższej Szkoły Biznesu – National-Louis University w Nowym Sączu.
Keywords: zarządzanie; zarządzanie zasobami ludzkimi; motywacja; motywowanie; teorie motywacji; system motywacyjny; zarządzanie firmą; determinanty motywacji