Motywowanie pracowników działu spedycji na przykładzie firmy Zet Transport - Cecur Stanisława (My University, 2007)
W pracy tej na przykładzie firmy Zet Transport Sp. z o.o. została podjęta próba usystematyzowania problemów związanych z procesem motywowania zasobów ludzkich w organizacji. Celem pracy jest teoretyczne i praktyczne przedstawienie znaczenia motywowania pracowników w warunkach gospodarki rynkowej. Praca składa się z trzech rozdziałów. Pierwszy rozdział jest teoretycznym przedstawieniem znaczenia motywowania pracowników w przedsiębiorstwie, tutaj została wykorzystana w głównej mierze literatura przedmiotu. W drugim rozdziale została scharakteryzowana i przybliżona Spółka Zet Transport, jest to część praktyczna, do której materiały zaczerpnięto z samego przedsiębiorstwa. Trzeci rozdział został poświęcony analizie, ocenie i propozycji zmian w systemie motywowania pracowników działu spedycji w firmie Zet Transport. W pracy wykorzystano literaturę z zakresu zarządzania organizacjami, zarządzania zasobami ludzkimi oraz materiały źródłowe przedsiębiorstwa Zet Transport.
Motivating of forwarding department employees on the example of ZET Transport Company
Keywords: motywacja; zarządzanie personelem; Spółka ZET Transport; diagnoza systemu motywacyjnego