Motywacyjne aspekty wynagradzania na przykładzie Szkoły Policealnej Pracowników Służb Medycznych i Społecznych im. J. Wolskiej w Nowym Sączu - Frączek, Małgorzata (My University, 2010)
Celem ogólnym prezentowanej pracy jest zbadanie motywacyjnej funkcji wynagradzania pracowników w Szkole Policealnej Pracowników Służb Medycznych i Społecznych im. J. Wolskiej w Nowym Sączu. W przypadku prezentowanej pracy celem ogólnym było zbadanie motywacyjnej funkcji wynagradzania pracowników w organizacji, z kolei celami cząstkowymi była: ■ analiza prawnych uwarunkowań kształtowania wynagrodzeń, ■ analiza organizacyjnych rozwiązań w zakresie wynagrodzeń, ■ zbadanie opinii pracowników na temat motywacyjnej funkcji wynagrodzeń. Badania własne zostały przeprowadzone w sposób należyty, ponieważ udało się osiągnąć cel ogólny, jak i cele cząstkowe, rozwiązano problemy badawcze oraz zweryfikowano hipotezy. System wynagrodzeń stosowany przez Szkołę Policealną Pracowników Służb Medycznych i Społecznych im. J. Wolskiej w Nowym Sączu winien być lekko zmodyfikowany, żeby w pełni zaczął spełniać swoją funkcję motywacyjną. Reasumując można stwierdzić, że system wynagrodzeń stosowany przez Szkołę Policealną Pracowników Służb Medycznych i Społecznych im. J. Wolskiej w Nowym Sączu winien być lekko zmodyfikowany, żeby w pełni zaczął spełniać swoją funkcję motywacyjną.
Motivational aspects of remuneration as exemplified in the J. Wolska Post – Secondary School of Medical Workers in Nowy Sącz
Keywords: zarządzanie zasobami ludzkimi; motywacja do pracy; wynagrodzenia; motywowanie pracowników; motywacje płacowe