Analiza działalności kredytowej Banku PKO BP S.A. na rynku kredytów mieszkaniowych - Bielawska Beata (My University, 2008)
Szansą dla potencjalnych inwestorów na rynku nieruchomości są kredyty mieszkaniowe. W ostatnich latach w Polsce nastąpił znaczący wzrost akcji kredytowej banków w zakresie finansowania nieruchomości, których potencjał jest ogromny. Nieustanne dostosowywanie ofert do wymogów i oczekiwań klientów sprawia, że kredyt cieszy się coraz większym zainteresowaniem. Celem niniejszej pracy jest próba analizy działalności kredytowej banku PKO BP SA na rynku kredytów mieszkaniowych na tle największych konkurentów oraz zaprezentowanie portfela kredytowego i przybliżenie wybranych elementów polityki kredytowej. Praca ma charakter teoretyczno – analityczny.
Analysis of the lending operations of Bank PKO BP S.A. in the housing credit market
Keywords: rynek nieruchomości w Polsce; Bank PKO BP S.A.; finansowanie nieruchomości; ryzyko kredytowe; produkty rynku mieszkaniowego; polityka kredytowa banku; ocena wiarygodności kredytowej; prawne zabezpieczenie wierzytelności; analiza portfelowa produktów; analiza portfela kredytowego PKO BP S.A.