Diagnoza rozwoju małego przedsiębiorstwa na podstawie firmy "Eltech" - Jastrzębska, Katarzyna (My University, 2004)
Celem pracy jest diagnoza rozwoju małego przedsiębiorstwa na podstawie firmy Eltech. Zaprezentowano istotę zarządzania zmianą w przedsiębiorstwie oraz narzędzia służące do diagnozy stopnia rozwoju organizacji. Przedstawiono analizę sektora MSP, barier dla rozwoju przedsiębiorstw z tego sektora, pozycji rozwojowej przedsiębiorstwa Eltech przy zastosowaniu modelu L.E.Greinera oraz modelu rozwoju małych i średnich przedsiębiorstw N. Churchill i V. Lewis.
Keywords: przedsiębiorstwo; zarządzanie zmianą; organizacja; MŚP; strategia rozwoju; modele zmian; integracja Polski z Unią Europejską