Wykorzystanie elementów marketingu mix na przykładzie firmy Extrawheel - Stefaniak, Rafał (My University, 2011)
Przedsięwzięcia, które funkcjonują w obecnych realiach gospodarczych dążą do tego, aby w długim okresie czasu ich wartość wzrastała. Wolny rynek i związana z nim coraz większa konkurencja zmusza firmy do wprowadzania w życie nowych koncepcji, narzędzi i technik. Jest to niezbędne do tego, aby osiągnąć przewagę konkurencyjną na danym rynku. Marketing-mix jest tym, co może zapewnić sukces firmy, minimalizując ryzyko dzięki podporządkowaniu procesu decyzyjnego firmy potrzebom oraz oczekiwaniom klienta Marketing-mix obecnie jest wykorzystywany nie tylko w dużych korporacjach, ale także w małych firmach. Zintegrowane dobieranie instrumentów marketingowych pozwala przedsiębiorcy zwiększyć sprzedaż swoich produktów, a także podnieść poziom zadowolenia swoich klientów. Celem pracy jest próba przedstawienia poszczególnych instrumentów marketingu-mix, które wykorzystywane są w niewielkiej firmie, jaką jest Extrawheel.
Using elements of marketing - mix on the example of Extrawheel Company
Keywords: marketing; marketing-mix; strategia marketingowa; przewaga konkurencyjna; produkt; cena; promocja; dystrybucja; Extrawheel