Formuowanie strategii marketingowej dla przedsiębiorstwa "Konspol-Holding" - Kostanecka Beata (My University, 2000)
Autorka podejmuje temat ze względu na aktualność problemu i jego znaczenia dla każdego przedsiębiorstwa, a także ze względu na praktyczną przydatność w przyszłej pracy zawodowej. Wyboru firmy „KONSPOL-HOLDING” w Nowym Sączu dokonano ze względu na jej ciekawą historię przebiegającą od małego prywatnego zakładu, powstałego na kilka lat przed transformacją ustrojową, do dużej, prężnie działającej firmy, dobrze radzącej sobie w trudnym, konkurencyjnym otoczeniu. Celem niniejszej pracy było zaproponowanie strategii marketingowej dla spółki „KONSPOL-HOLDING” poprzez praktyczne zastosowanie dorobku teoretycznego w tej dziedzinie oraz na podstawie analizy zmieniających się warunków otoczenia firmy, a także jej dotychczasowych działań. Przemyślana i profesjonalnie opracowana strategia jest konieczna nie tylko dla osiągnięcia celów jakie stawia sobie firma, ale także jest warunkiem jej przetrwania i rozwoju.
Keywords: strategie marketingowe; analiza otoczenia firmy; analiza SWOT; analiza potencjału; segmentacja rynku; Konspol-Holding; marketing-mix