Wpływ reklamy telewizyjnej kosmetyków na zachowania konsumenckie - Sajdak Mirosław (My University, 2007)
Celem pracy jest próba określenia stopnia i sposobów oddziaływania przekazów reklamy telewizyjnej na zachowanie konsumentów na rynku kosmetycznym. Zakres czasowy badań dotyczy roku 2005/ 2006, zakres podmiotowy pracy obejmuje konsumentów rynku kosmetycznego ściśle określonej firmy, natomiast zakres przestrzenny pracy został objęty granicami Polski. Dla rozwiązania problemu badawczego wykorzystano literaturę z zakresu reklamy, marketingu, zachowań konsumentów, rynku kosmetycznego jak również wyniki własnych badań przeprowadzonych wśród 50 respondentek.
The influence of the TV advertisement of beauty products on consumers behaviour
Keywords: reklama telewizyjna; reklama kosmetyków; działalność marketingowa firmy; zachowania konsumenckie; kosmetyki AVON; relacje z klientami