Ocena wykorzystania aktywnych i pasywnych form przeciwdziałania bezrobociu w powiecie dębickim w latach 2007 - 2011 - Sztorc, Dominika (My University, 2012)
Celem niniejszej pracy jest analiza i ocena wykorzystywania aktywnych i pasywnych form przeciwdziałania bezrobociu na przykładzie powiatu dębickiego oraz funkcjonowania Powiatowego Urzędu Pracy. Praca ma charakter teoretyczno empiryczny. Całość pracy została podzielona na pięć rozdziałów, z których pierwsze trzy rozdziały stanowią teoretyczne przybliżenie omawianej tematyki, natomiast rozdział czwarty i piąty przedstawiają sytuację na rynku pracy powiatu dębickiego w latach 2007-2011 oraz ukazują efektywność działań prowadzonych przez Powiatowy Urząd Pracy w Dębicy. W podsumowaniu przedstawiono najważniejsze wnioski i obserwacje, dokonane na podstawie analizy przedstawionych danych liczbowych.
The assessment of using active and passive forms of the unemployment counteraction in Dębica district in the years 2007-2011
Keywords: bezrobocie; przeciwdziałanie bezrobociu; funkcjonowanie PUP; urzędy pracy; formy przeciwdziałania bezrobociu