Analiza wynagrodzeń i kosztów pracy na przykładzie Firmy Transportowej XXX sp. z o.o. - Kowalik, Kinga (My University, 2009)
Celem zasadniczym niniejszej pracy jest analiza wynagrodzeń i kosztów związanych z zatrudnieniem pracowników stanowiących nieodłączny element niemalże każdej działalności gospodarczej. W pracy zostaną zaprezentowane i omówione nie tylko koszty związane z ubezpieczeniami społecznymi pracowników ale także wszelkie świadczenia z tytułu podlegania ubezpieczeniom poszczególnych ryzyk, które zostały przewidziane w przepisach o systemie ubezpieczeń społecznych. Ponadto niniejszą pracę wzbogacono o zagadnienia dotyczące dodatkowych pakietów świadczeń pracowniczych przewidzianych w obowiązujących dla danej jednostki wewnątrz zakładowych przepisach.
Analysis of salaries and working cost in the example of Shipping Company XXX Co. Ltd.
Keywords: strategia wynagrodzeń; analiza kosztów