Analiza Systemów Zarządzania Jakością na przykładzie Spółdzielni Pracy Przemysłu Spożywczego "POSTĘP" w Krynicy Zdroju - Stasik Ludwika Izabela (My University, 2004)
Celem pracy jest analiza systemów zarządzania jakością na przykładzie Spółdzielni Pracy Przemysłu Spożywczego "POSTĘP" w Krynicy. Opisano efektywność systemu zarządzania jakością w nowoczesnym przedsiębiorstwie oraz przedstawiono normy i metody w zakładowym systemie jakości przedsiębiorstwa. Zaprezentowano dokumentację, certyfikację i wprowadzenie systemu zarządzania jakością oraz dokonano analizy systemów zarządzania jakością badanym przedsiębiorstwie.
Keywords: zarządzanie; zarządzanie jakością; TQM; normy; ISO; HACCP; GHP; certyfikacja; system zarządzania jakością