Karty płatnicze jako produkt bankowy na przykładzie Banku PKO BP S.A. w Tarnowie - Giemza, Paweł (My University, 2011)
Celem niniejszej pracy jest przybliżenie zasad funkcjonowania rynku kart płatniczych, ich klasyfikacja oraz możliwość wykorzystania kart płatniczych na przykładnie Banku PKO BP S.A. Rozdział pierwszy pracy poświęcony został zagadnieniom dotyczącym karty płatniczej. Przedstawię w nim między innymi historię karty płatniczej oraz jej budowę. Szczególny nacisk został tu położony na podmioty biorące udział przy rozliczeniach kart oraz na zasady bezpiecznego posługiwania się kartą płatniczą. W kolejnym rozdziale przedstawię klasyfikację kart płatniczych. Rozdział trzeci będzie zawierał charakterystykę banku PKO BP S.A wraz ze strukturą zatrudnienia, analizą otoczenia bankowego i analizą SWOT. Jednocześnie zostały w nim opisane produkty dostępne w ofercie banku PKO BP S.A W rozdziale ostatnim – czwartym- przedstawione zostały konkretne produkty kartowe wraz z możliwościami ich wykorzystywania w dzisiejszych czasach oraz perspektywy rozwoju kart płatniczych. Pracę oparto na dostępnej, szerokiej literaturze przedmiotu, w której na szczególną uwagę zasługują m.in. takie studia, jak: Detaliczna bańkowość elektroniczna, której autorem jest B. Świecka oraz Rozwój bankowości elektronicznej - M. Solarz. Poza tym wykorzystano źródła internetowe oraz informacje uzyskane dzięki uprzejmości pracowników Banku PKO BP S.A.
Cash cards as banking products, based on the example of PKO BP S.A. in Tarnów
Keywords: karty bankowe; karty płatnicze; bankowość elektroniczna