Ocena dystrybucji w branży obuwniczej przez konsumentów rynku tarnowskiego - Grudzień Ewa (My University, 2004)
Celem pracy jest analiza i ocena działań dystrybucyjnych podejmowanych przez pośredników w handlu obuwiem na terenie miasta Tarnowa. Omówiono zagadnienia dotyczące działalności dystrybucyjnej, od jej podstawowych funkcji przez logistykę, kanały dystrybucyjne, obsługę klienta, po planowanie dystrybucji. Przedstawiono strukturę handlu obuwiem w Tarnowie w latach 1988-2002, oraz formy sprzedaży obuwia, typy hurtowników i sklepów detalicznych obuwniczych, działających na terenie Tarnowa. Omówiono wyników badań dotyczących handlu obuwiem na terenie Tarnowa.
Keywords: handel; branża obuwnicza; dystrybucja; kanały dystrybucyjne; logistyka