Analiza strategiczna firmy produkcyjno-handlowej "Steskal" - Trzópek Mirosław (My University, 2000)
Celem pracy jest analiza strategiczna firmy produkcyjno-handlowej "Steskal". Przedstawiono wymiar analizy strategicznej i rodzaje strategii marketingowych oraz zaprezentowano F.P.H. „Steskal” – charakterystykę działalności i otoczenia. Omówiono zastosowanie analizy strategicznej na F.P.H. „Steskal”.
Keywords: zarządzanie; zarządzanie strategiczne; analiza otoczenia; potencjał przedsiębiorstwa; strategia marketingowa; analiza SPACE; merchandising mix; cel marketingowy