Rola przedstawiciela handlowego w systemie dystrybucji przedsiębiorstwa na przykładzie firmy Altadis Polska S.A. - Szczepanik Michał (My University, 2004)
Celem pracy jest prezentacja roli przedstawiciela handlowego w systemie dystrybucji przedsiębiorstwa na przykładzie firmy Altadis Polska S.A. Przestawiono istotę i strukturę kanałów dystrybucji oraz zarządzanie kanałami dystrybucji. Opisano funkcje i zadania pośredników w kanałach dystrybucji. Przedstawiono organizację dystrybucji w firmie Altadis Polska S.A oraz opisano rolę przedstawiciela handlowego.
Keywords: system dystrybucji; przestawiciel handlowy; organizacja dystrybucji; zarządzanie dystrybucją; hurtownie; detaliści