Charakterystyka systemu wynagrodzeń pracowników służby zdrowia na przykładzie Szpitala Specjalistycznego im. J. Śniadeckiego w Nowym Sączu - Lachowicz Krystyna (My University, 2007)
Każdy kto podejmuje pracę jest ciekawy jakie wynagrodzenie za pracę może otrzymać. Oczywiście każdy chciałby żeby to wynagrodzenie było na takim poziomie, aby pozwoliło nie tylko na zaspokojenie potrzeb podstawowych, ale i innych. Nie wszystkie firmy działające na polskim rynku jednak uwzględniają oczekiwania płacowe pracowników. Każda z firm ma swój system wynagrodzeń. Jedne z nich są bardziej korzystne dla pracowników, inne mniej. Celem pracy jest przedstawienie systemu wynagrodzeń stosowanego w Szpitalu Specjalistycznym im. J. Śniadeckiego w Nowym Sączu.
The characteristics of the medical care payment system - based on the hospital in Nowy Sącz
Keywords: funkcje wynagrodzeń; prawne aspekty wynagradzania; Szpital Specjalistyczny im. J.Śniadeckiego w Nowym Sączu; zasoby ludzkie; sytuacja finansowa placówki; diagnoza systemu wynagrodzeń w szpitalu