Pozyskiwanie pracowników jednym z elementów zarządzania zasobami ludzkimi na przykładzie biura rachunkowego - Frączek, Mirosław (My University, 2009)
Pozyskiwanie pracowników jest jednym z elementów zarządzania zasobami ludzkimi. Każdy pracodawca stara się tak przeprowadzić proces rekrutacji, aby pozyskać pracownika, który nie tylko spełni wszystkie wymagania, ale na dłużej zasili szeregi firmy. Dlatego też, pracodawcy korzystają z różnych dostępnych źródeł naboru oraz wykorzystują różne metody i techniki selekcji. Celem niniejszej pracy jest zaprezentowanie, w jaki sposób przebiega proces pozyskiwania pracowników w jednym z sądeckich biur rachunkowych. Taki dobór podmiotu badań został dokonany celowo, żeby pokazać, jak przebiega proces rekrutacji w małej jednostce. Praca składa się z czterech rozdziałów. Rozdział pierwszy i drugi zawiera teorię. Z kolei rozdział trzeci i czwarty są rozdziałami empirycznymi.
Gaining employees as an element of human resource management of accounts office
Keywords: zarządzanie zasobami ludzkimi; rekrutacja pracowników