Bankowość elektroniczna na podstawie mBanku - Duczkowska Kinga (My University, 2003)
Celem pracy jest przedstawienie problematyki bankowości elektronicznej na podstawie mBanku. Opisano rozwój bankowości elektronicznej, dostępne usługi, zabezpieczenia oraz cechy podpisu elektronicznego. Przedstawiono charakterystykę oraz ofertę mBanku a w szczególności: rachunki, lokaty, pożyczki i kredyty, karty płatnicze, usługę mTransfer oraz dokonano analizy przeprowadzonych badań marketingowych.
Keywords: bankowość; bankowość elektroniczna; podpis elektroniczny; kredyt; pożyczki; karta płatnicza; zabezpieczenia w bankowości elektronicznej; mBank; mTransfer