Struktura i praktyczne zastosowanie jezyka UML w bankowości internetowej - Welc, Krzysztof (My University, 2006)
Celem pracy jest uzasadnienie idei tworzenia graficznej dokumentacji projektów informatycznych, która tworzy swoistą mapę dla analizujących dany model. Na potrzeby pracy, opracowano projekt systemu bankowości internetowej. Kolejne rozdziały pracy będą zawierać odpowiednio: genezę i omówienie najważniejszych narzędzi modelowania w UML, projekt systemu Internetowych Usług Bankowych (IUB), zrealizowany przy użyciu wcześniej omówionych notacji. Ogół strukturalny i funkcjonalny modelu IUB oraz większość przykładów występujących w pierwszym rozdziale, zostały przygotowane przez autora pracy.
UML's structure and application in e-banking
Keywords: języki programowania; język UML; usługi bankowe; Internet; bankowość elektroniczna