Obligacje skarbowe jako alternatywa dla lokat bankowych - Malik Ewa (My University, 2004)
Celem pracy jest scharakteryzowanie i prezentacja obligacji skarbowych i lokat bankowych jako instrumentów rynku finansowego oraz pogłębienie wiedzy z zakresu inwestowania w te walory. W pracy omówiono ryzyko inwestycyjne i porównano stopy dochodu z lokat bankowych i obligacji skarbowych znajdujących się na polskim rynku finansowym.
Keywords: obligacje skarbowe; lokaty bankowe; finanse; rynek finansowy; rynek kapitałowy; rynek papierów wartościowych; obligacje; ryzyko inwestowania; ryzyko lokat bankowych; Bankowy Fundusz Gwarancyjny