Znaczenie promocji dla sukcesu firmy działającej na rynku przemysłowym na przykładzie Przedsiębiorstwa Budowy Dróg i Mostów S.A. w Tarnowie - Rzeszut Grzegorz (My University, 2004)
Celem pracy jest analiza znaczenia promocji dla sukcesu firmy działającej na rynku przemysłowym na przykładzie Przedsiębiorstwa Budowy Dróg i Mostów S.A. w Tarnowie. Wyjaśniono pojęcia komunikacji, promocji i zależności między nimi oraz scharakteryzowano specyficzne dla rynku dóbr przemysłowych działania promocyjne. Zaprezentowano proces planowania marketingowego - analizę sytuacji wyjściowej badanego przedsiębiorstwa, cele i adresatów promocji, budżet promocyjny, kompozycję wykorzystywanych instrumentów promocji, oraz ocenę efektów stosowanej polityki. Scharakteryzowano obiekt badań, jego historię powstania, strukturę organizacyjną, przedmiot działalności firmy, odbiorców i otoczenie konkurencyjne przedsiębiorstwa. Określono efektywność dotychczas stosowanych działań promocyjnych poprzez odniesienie ich rezultatów do kosztów. Zaplanowano kampanię promocyjną dla analizowanego przedsiębiorstwa.
Keywords: promocja; rynek przemysłowy; kampania promocyjna; marketing-mix