Autoprezentacja - wpływ na rozwój kariery zawodowej - Jachimek, Katarzyna (My University, 2010)
Przedmiotem niniejszej pracy jest ustalenie tego, czy autoprezentacja ma wpływ na rozwój ścieżki kariery zawodowej. Od tego jak pokażemy się swojemu przyszłemu pracodawcy, szefowi lub innej osobie zależy np. czy zostaniemy przyjęci do pracy. Zawsze liczy się pierwsze wrażenie, gdyż jest ono najbardziej zapamiętywane. Niniejsza praca napisana została w oparciu o pozycje książkowe w języku polskim. W części teoretycznej oparto się na informacjach z książek. Natomiast w części empirycznej oparto się na wynikach kwestionariusza ankiety. Wyniki badań jednoznacznie potwierdziły, że autoprezentacja wpływa na rozwój ścieżki kariery zawodowej. Dzięki odpowiedniej autoprezentacji, jak i wszystkim elementom, które się na nią składają, można osiągnąć sukces zawodowy.
Self-presentation - its influence on the development of professional career
Keywords: autoprezentacja; kariera zawodowa; planowanie kariery; zarządzanie karierą; rozwój kariery zawodowej