Projektowanie systemu zarządzania przez jakość na przykładzie HEJAN Technika Grzewcza i Sanitarna - Aleksander Sławomir (My University, 2004)
Celem pracy przedstawienie dokumentacji zarządzania jakością oraz procedury wdrażania na przykładzie firmy Hejan Technika Grzewcza i Sanitarna. Przedstawiono podstawowe pojęcia z zakresu systemu zarządzania przez jakość. Opisano normy jakościowe serii ISO 9000, ich publikację oraz zmiany. Omówiono procesy przygotowania strategii wdrożenia systemu zarządzania jakością, przebieg ich wdrożenia oraz przygotowanie systemu jakości do certyfikacji.
Keywords: zarządzanie jakością; normy jakościowe; systemy zarządzania prezez jakość; Normy PN-ISO 9000