Rekrutacja a implementacja strategii w firmie na przykładzie Berger Sp. z o. o - Lechowski Przemysław (My University, 2004)
O wielkości i sukcesie każdego przedsiębiorstwa, decydują dwa czynniki. Są to pracownicy, którzy w nim pracują oraz jasno sprecyzowana strategia, która ustala przed organizacją cele, do których powinna dążyć. Praca niniejsza ma za zadanie przedstawić proces rekrutacji i strategii w teorii i w praktyce oraz udowodnić, że istnieje wpływ naboru odpowiednich pracowników na realizację długofalowych zamierzeń firmy. Praca zawiera ogólne zagadnienia dotyczące organizacji i zarządzania oraz zarządzania personelem, ze szczególnym uwzględnieniem zagadnienia doboru pracowników. Część badawcza pracy łączy aspekty teoretyczne z konkretnymi rozwiązaniami i implementacjami w firmie BERGER Sp. z o. o.
Keywords: zarządzanie zasobami ludzkimi; modele ZZL; zarządzanie strategiczne; polityka personalna; rekrutacja; selekcja; dobór pracowników