Ocena projektów inwestycyjnych na podstawie Kolei Gondolowej Jaworzyna Krynicka S.A. - Jacher, Katarzyna (My University, 2011)
Celem niniejszej pracy jest zapoznanie się z niektórymi rodzajami inwestycji oraz ze źródłami ich finansowania. Na przykładzie Spółki Kolej Gondolowa Jaworzyna Krynicka S.A. starano się pokazać jak duże znaczenie ma analiza programów inwestycyjnych oraz świadomość ryzyka inwestycyjnego. W celu głębszego zobrazowania wybranych zjawisk posłużono się zestawieniami tabelarycznymi jak i rysunkami. Praca napisana została w oparciu o literaturę z zakresu inwestycji w procesach rozwojowych przedsiębiorstw, analizy i zarządzania oraz dane uzyskane z firmy Kolej Gondolowa Jaworzyna Krynicka. Powyższa praca pokazuje jak szybko Kolej Gondolowa Jaworzyna Krynicka rozwija się w stosunku do podobnych placówek konkurencyjnych. Głównym zadaniem Spółki jest usatysfakcjonowanie swoich obecnych klientów i przyciągnięcie nowych stałym podnoszeniem jakości usług.
Evaluation of investment projects on the basis of Kolej Gondola Jaworzyna Krynicka SA
Keywords: źródła finansowania; rodzaje inwestycji; ryzyko inwestycyjne; inwestycje; finansowanie projektów; projekty inwestycyjne; ocena projektu; metody oceny projektu