Budowa wizerunku firmy na przykładzie Poczty Polskiej - Garwol Iwona (My University, 2005)
Do niedawna wizerunek firmy był pojęciem dość niejasnym i często sprowadzonym do jej zewnętrznej wizualizacji. W czasach gwałtownego rozwoju rynku jednym z najważniejszych warunków sukcesu przedsiębiorstwa jest zwrócenie uwagi na siebie i pozytywne odróżnienie się od konkurentów. Wyróżnienie to wymaga zaprojektowania swojej tożsamości, sposobu wyrażania przez przedsiębiorstwo własnego „ja”. Aby atrybuty tożsamości przyczyniły się do sukcesów firmy, trzeba zakodować je w umysłach właściwych adresatów. Zagadnieniom tym poświęcona jest niniejsza praca.
Keywords: public relations; marketing-mix; reklama; sponsoring; wizerunek firmy; komunikacja wewnętrzna; etyka