Praca jako źródło satysfakcji i rozwoju zawodowego człowieka - Bieniaszewska Barbara (My University, 2007)
Celem niniejszej pracy jest analiza pracy jako źródło satysfakcji i rozwoju zawodowego człowieka. W pracy opisano zagadnienia rozwoju zawodowego oraz sposobów motywowania pracowników a także poruszono temat pracy ludzkiej jej psychologii oraz wartości. Opisano koncepcje przystosowania zawodowego i satysfakcji zawodowej oraz aktywności zawodowej i kształtowania kariery.
Work as a source of satisfaction and development of a human being
Keywords: zarządzanie zasobami ludzkimi; rozwój zawodowy; psychologia pracy; motywacja; przystosowanie zawodowe; satysfakcja zawodowa