Rozwój kapitału ludzkiego na przykładzie Ośrodka Leczniczo-Wypoczynkowego "Smrek" - Gardoń, Magdalena (My University, 2012)
Praca zawiera zagadnienia związane z istotą, rozwojem oraz narzędziami kapitału ludzkiego. Najistotniejszą częścią pracy jest rozdział badawczy dotyczący przeprowadzenia badań wśród pracowników badanego ośrodka dotyczących ich rozwoju oraz chęci szkolenia. Na podstawie ankiety wypełnionej przez pracowników Ośrodka Leczniczo Wypoczynkowego „Smrek” opisano jaka rolę w rozwoju kapitału ludzkiego pełnią szkolenia. Ponadto zamieszczono wykresy obrazujące otrzymane wyniki do szerszego wyjaśnienia głównego problemu danej pracy.

The paper presents the issues related to the nature, development and human capital tools. The most important part of the research work is part of a testing of the test center staff for their development and the desire to training. Based on surveys completed by employees of the Centre for Therapeutic Recreation "Smrek" describes what role in the development of human capital play training. Also contains charts showing the results to a wider explanation of the main problem of the job.
The development of human capital as an example Therapeutic Center - Recreation "Smrek"
Keywords: zarządzanie zasobami ludzkimi; kapitał ludzki; szkolenia; rozwój; ankieta; human resource management; human capital development; training; survey