Analiza systemu zarządzania jakością na przykładzie Zakładu Produkcji Znaków Drogowych "Wimed" - Gogola Grzegorz (My University, 2003)
Celem pracy jest analiza systemu zarządzania jakością na przykładzie Zakładu Produkcji Znaków Drogowych Wimed. Przedstawiono przedsiębiorstwo jako organizację gospodarczą oraz jakość jako czynnik sukcesu we współczesnym przedsiębiorstwie. Zaprezentowano metodykę analizy i oceny systemu zarządzania jakością w przedsiębiorstwie. Scharakteryzowano Zakład Produkcji Znaków Drogowych WIMED oraz przyjęty w nim system zarządzania jakością. Dokonano oceny i nakreślono kierunki doskonalenia systemu zarządzania jakością ZPZD WIMED.
Keywords: zarządzanie; zarządzanie jakością; jakość; normy; ISO; system zarządzania jakością; metoda Six Sigma