Pozyskiwanie personelu jako czynnik sukcesu Tarnowskiej Spółdzielni Mieszkaniowej - Micek, Renata (My University, 2010)
Celem pracy jest ukazanie istoty procesu pozyskiwania personelu, jako czynniku sukcesu firmy na przykładzie Tarnowskiej Spółdzielni Mieszkaniowej. Praca dyplomowa składa się z 3 głównych rozdziałów i licznych podrozdziałów. Zakres pracy obejmuje Tarnowską Spółdzielnię Mieszkaniową jako jednostkę, jej przestrzenny wkład, na który składa się przede wszystkim jej otoczenie wewnętrzne jak i zewnętrzne. W pracy wykorzystano elementy metody badań: analizy elementarnej. Materiały źródłowe, które wykorzystano do napisania pracy w części teoretycznej to przede wszystkim fachowa literatura zwarta odnosząca się do zagadnień związanych z pozyskiwaniem personelu. W części praktycznej zostały wykorzystane następujące materiały: materiały z regulaminów, statutu Tarnowskiej Spółdzielni Mieszkaniowej oraz materiały uzyskane na podstawie własnej obserwacji. Zdaniem autora proces przyjmowania do pracy w Tarnowskiej Spółdzielni Mieszkaniowej jest dobrze opracowany i zapewnia firmie konkurencyjność i sukces na rynku. Lecz można mieć obawy, że ten dobrze usprawniony proces pozyskiwania pracowników, będzie miał problemy w przyszłości.
Personnel employment as a factor in making The Tarnow Housing Association successful
Keywords: zarządzanie zasobami ludzkimi; spółdzielnie mieszkaniowe; człowiek w przedsiębiorstwie; rekrutacja pracowników; kryteria rekrutacji pracowników; sukces przedsiębiorstwa