Analiza systemu promocji banku komercyjnego - Halik, Mateusz (My University, 2009)
Praca przedstawia istotę marketingu oraz jego elementy, a także wyjaśnienie systemu promocji banków komercyjnych. Pierwszy rozdział jest poświęcony wytłumaczeniu pojęcia marketingu oraz jego istoty, a także przedstawieniu narzędzi jakimi posługuje się marketing (tj. produkt, cena, dystrybucja i promocja). W drugim rozdziale poruszona jest problematyka promocji, jej istoty, sposobu funkcjonowania i zastosowania w praktyce. Trzeci rozdział skupiony jest na marketingu bankowym, na systemach promocji stosowanych w bankach komercyjnych, a także dokonana jest ocena wpływu promocji na politykę marketingową banków komercyjnych.
An Analysis of the System of Promotion of a Commercial Bank
Keywords: banki komercyjne; promocja; marketing bankowy