Automatyczne monitorowanie pozycji stron internetowych w wyszukiwarce Google - Hatlaś, Rafał (My University, 2014)
Problemem poruszonym w pracy jest automatyczne monitorowanie pozycji danego serwisu WWW pod kątem pozycjonowanych fraz. Założeniem pracy jest stworzenie odpowiednich narzędzi w tym celu. Opracowana aplikacja internetowa w pełni rozwiązuje omawiany problem oraz proponuje nowatorskie elementy.

The problem featured in the study is websites automatic position tracking based on positioned phrases. The main objective of this study is to develop adequate tools for this purpose. Finally, to create a web application which fully resolves this issue and presents innovative elements.
Automatic position tracking of websites in Google search
Keywords: SEO; monitorowanie pozycji; aplikacja internetowa; Responsive Web Design; UI/UX; position tracking; web application; PHP