Procentowe kontrakty SWAP o zmiennym nominale: wycena i zastosowanie - Jędrzejek Sabina (My University, 2005)
Celem niniejszej pracy jest przedstawienie amortyzowanego procentowego kontraktu swap (jest to kontrakt o zmiennym nominale), zaprezentowanie metody wyceny tego kontraktu, oraz omówienie jego zastosowań.
Keywords: kontrakt SWAP; rynki transakcji swapowych; obligacje; wycena papierów wartościowych; wycena swapu amortyzowanego