Handel internetowy jako najtańsza i najwygodniejsza forma prowadzenia działalności gospodarczej - Żychowski, Michał (My University, 2009)
Handel internetowy to stosunkowo nowa odnoga handlu co czyni ją bardzo ciekawą i atrakcyjną dla nowych jak i obecnych klientów kształtując współczesny rynek. Różnica między handlem tradycyjnym a internetowym jest taka iż do zawarcia transakcji finansowej potrzebne nam są konkretne narzędzia takie jak komputer oraz Internet. Jako, że ceny sprzętu elektronicznego są coraz niższe a Internet jest dziś bardzo mobilny, niemal każdego obywatela stać na takie rozwiązanie. Handel internetowy we współczesnym świecie staje się z dnia na dzień podstawową formą działalności każdego biznesu. Powodów jest kilka, jednak najważniejszym jest dotarcie do dużo większej liczby klientów i minimalizacja kosztów związanych z prowadzeniem działalnością. W dobie globalizmu i wszech rozprzestrzeniającej się informacji, źródłem dotarcia do klienta staje się właśnie Internet i jego narzędzia. Głównym celem pracy jest udowodnienie iż powyższa teza, jest prawdziwa. Tenże cel, staje się w pracy problemem badawczym, w którego skład wchodzą hipotezy badawcze. W mojej pracy magisterskiej, aby obiektywnie i stosownie omówić ten problem badawczy, należało skupić się na podrzędnych celach. Podrzędnymi celami, również wchodzącymi w skład głównego problemu badawczego, stają się tu hipotezy badawcze opisujące charakter tej formy działalności.
The Internet trading as the cheapest and the most comfortable way of running your own business
Keywords: handel elektroniczny; witryny internetowe; Internet