Usługi i produkty bankowe dla studentów - Ziętek, Izabela (My University, 2011)
Opracowanie wgłębia się w temat bankowości detalicznej, która jest bardzo ważnym sektorem na rynku finansowym, przechodząc od zagadnień ogólnych do bardzo szczegółowych. Zawiera analizę pojęć związanych oferta bankową dla klienta indywidualnego, a w szczególności dla studenta. Opisuje rodzaje i porównanie produktów i usług bankowych w Polsce oraz kanały ich dystrybucji. Praca przedstawia analizę postawionych hipotez badawczych, której dokonano poprzez przeprowadzenie badania ankietowego w placówkach różnych banków oraz wśród studentów. W relacji z badania można dostrzec główne usługi świadczone przez banki oraz produkty najczęściej wykorzystywane przez studentów. Zapoznanie się z poniższymi kwestiami pozwoli zrozumieć sens walki banków o studencki segment rynku oraz rozwieje wątpliwości niejednego żaka odnośnie wyboru odpowiedniego banku i idealnego produktu dla siebie.
Banking services and products for students
Keywords: bankowość; klient; produkty bankowe; usługi bankowe; studenci; bankowość detaliczna; oddział banku; oferta