Zagadnienia ryzyka kredytowego w działalności banku (na przykładzie ING Bank Śląski S.A.) - Faron, Marzena (My University, 2011)
Praca zawiera teoretyczne podstawy dotyczące ryzyka kredytowego, jego źródeł oraz następstw. Przedstawiono zagadnienia dotyczące działalności bankowej, w tym głównie kredytowej oraz ryzyka bankowego. Omówione zostały zagadnienia dotyczące ryzyka kredytowego, jego rodzajów, metod kwantyfikacji i kontroli, jak również zabezpieczania. Ostatnia część pracy zawiera historię ING Bank Śląski S.A., jego działalność, jak również metody minimalizacji i monitoringu ryzyka kredytowego.

Work includes theoretical bases concerning risk credit, source and repercussions. It present questions concerning activity bank, in mainly credit it, and bank risks. Questions concerning risk credit, kind, methods of quantification and control as manners indemnifying. Last part of work includes history ING Bank Śląski, activity it, as well as methods of minimizations and monitoring of credit risk.
Questions of credit risk in activity of bank (on example ING Bank Śląski S.A.)
Keywords: kredyt; ryzyko kredytowe; monitoring kredytowy; zabezpieczenie; credit; credit risk; credit monitoring; insurance