Ocena kondycji finansowej przedsiębiorstwa XYZ S.A. na podstawie analizy sprawozdań finansowych - Kornaus Daniel (My University, 2003)
Celem pracy jest ocena kondycji finansowej przedsiębiorstwa XYZ S.A. na podstawie analizy sprawozdań finansowych. Określono miejsce analizy finansowej w zarządzaniu przedsiębiorstwem oraz wskazano źródła wykorzystywane w analizie finansowej. Przedstawiono metody analizy finansowej oraz oceny sytuacji finansowej przedsiębiorstwa. Dokonano charakterystyki finansowej oraz oceny kondycji finansowej analizowanego przedsiębiorstwa.
Keywords: finanse; analiza finansowa; bilans; rachunek zysków i strat; zarządzanie finansami przedsiębiorstwa; kondycja finansowa przedsiębiorstwa; sprawozdanie finansowe