Soboń, JanuszTalar, Izabella2014-01-292014-01-292012-04-04http://hdl.handle.net/11199/4924Celem pracy będzie przeprowadzenie analizy pracy i zachowań pracowników produkcyjnych oraz określenie wpływu wdrożenia standardów zarządzania żywnością na jakość i efektywność pracy. W niniejszej pracy zostanie przedstawiony i zbadany proces produkcyjny, wyjaśnienie na czym on polega, jakie zmiany ze sobą niesie i w końcu, jak to wpływa na pracę załogi. Obiektem badań będzie Firma Produkcyjna branży spożywczej z województwa małopolskiego, która zajmuje się skupowaniem i konfekcjonowaniem miodu. Badaniem zostanie objęty cały proces przygotowania pracownika do pełnienia swoich zadań, a więc od momentu przyjęcia, poprzez szkolenia, doskonalenia, aż do chwili kiedy może on zająć przewidziane dla siebie stanowisko pracy. Szczególna uwaga będzie poświęcona bezpieczeństwu pracy, więc zostanie dokładnie przeanalizowany proces tworzenia stanowisk, a co za tym idzie, opisanie - jaką rolę ma spełniać i jakich predyspozycji wymaga konkretne stanowisko oraz jakie niesie zagrożenia praca na danym stanowisku. Obserwacji zostanie również poddany proces konfekcjonowania miodu, czego wynikiem jest szczególny nacisk na jakość wykonywanej przy tym pracy.pllicencja niewyłącznaanaliza pracyzachowania pracownikazarządzanie żywnościąjakość pracyefektywność pracyWpływ procesu wdrażania standardów systemu zarządzania jakością ISO 22000:2005 na efektywność pracy pracowników produkcyjnych na podstawieprzedsiębiorstwa produkcyjnego branży spożywczejInfluence of the implementation process of standards for quality management system ISO 22000:2005 on the work efficiency of the production workers based on the manufacturing company in food industrymasterThesis2014-01-28