Nowoczesne technologie wspomagające pracę przedsiębiorstwa na przykładzie systemu monitoringu sieci wodno - kanalizacyjnej - Głąb, Jakub (My University, 2014)
Celem mojej pracy było opisanie systemów monitoringu sieci wodno - kanalizacyjnej i wybranie najlepszego spośród istniejących na rynku. Założeniem pracy była analiza systemów poprzez ich funkcjonalność a w kolejnym etapie ich ocena. Najważniejszym rezultatem było wyłonienie najlepiej spełniającego wymagania systemu.

The goal of my thesis was description of monitoring plumbing system and choosing the best one among these existing on the market. The aim of my thesis was system analysis throug their functionality and at next stage their assessment. The most important issue was extracting the system which fulfils the system requirements best.
Modern technologies supporting the company work through example of plumbing monitoring system
Keywords: system; oczyszczalnia ścieków; monitorowanie; wodociągi; procesy; wizualizacja; system; monitoring; sewerage; woterworks; processes; visualization