Rola zarządzania operacyjnego w organizowaniu procesów produkcyjnych - Bis, Anna (My University, 2008)
Głównym celem niniejszej pracy jest ukazanie zasadności stosowania narzędzi zarządzania operacyjnego w celu optymalizacji procesów związanych z organizacją pracy, optymalizacji procesów krytycznych oraz kosztów bezpośrednio związanych z działalnością firmy. Niniejsza praca składa się z pięciu rozdziałów, z których każdy podzielony jest na część teoretyczną oraz odpowiadającą jej część aplikacyjną. Taka nietypowa struktura pracy uwarunkowana jest jej zawartością. Mianowicie, każdy rozdział dotyczy innej metody zarządzania operacyjnego oraz prób jej zastosowania w firmie Delfin. Dzięki takiemu podziałowi czytelnik ma możliwość lepszego zrozumienia treści pracy.
The role of operation management in organising production processes
Keywords: zarządzanie operacyjne; narzędzia zarządzania operacyjnego; produkcja