Multimedialna strona internetowa poświęcona Tablicom Interaktywnym - Gołąb, Lidia (My University, 2011)
Internet stał się wszechobecną wiedzą i pierwszym źródłem informacji. Strony internetowe służą do przekazywania i łatwego przyswajania wiedzy z każdej dziedziny życia dlatego ważne jest, aby były one przejrzyste, zawierały komplet informacji na poszukiwany temat oraz trafiały w przekazie do odbiorcy. Sieć to najlepsze miejsce na szukanie i umieszczanie informacji a do tego służą nam strony WWW . Bardzo ważnym aspektem jest funkcjonalność strony – umożliwia ona łatwy i szybki dostęp do potrzebnych informacji bez zbędnego błądzenia po stronie. Strona musi mieć również dobrze przemyślany system nawigacji oraz być interaktywna, aby użytkownik mógł poczuć, że również odgrywa w niej rolę. Celem niniejszej pracy jest stworzenie prostej i przejrzystej dla użytkownika strony multimedialnej poświęconej Tablicom Interaktywnym. Strona powinna w pełni wyczerpywać tematykę Tablic Interaktywnych , a znajdujące się na niej informacje, aplikacje i rozwiązania powinny być łatwo przyswajalne dla użytkownika, który znajdzie na niej niezbędne, potrzebne mu informacje. Użytkownik, korzystając z tej strony, powinien poradzić sobie ze znalezieniem wszelkich informacji dotyczących Tablic Interaktywnych . Nawigowanie po stronie jest proste i przejrzyste. Informacje zamieszczane powinny być czytelne, łatwo przyswajalne, ciekawie przedstawione oraz powinny trafiać do użytkownika, bez względu na jego wiek oraz znajomość tematu.
A multimedia website dedicated to Interactive Tablet
Keywords: strony internetowe; World Wide Web (WWW); programy komputerowe; technologia hipertekstu