Zastosowanie Internetu w marketingu interaktywnym - Szmulkiewicz Aniela (My University, 2008)
Celem niniejszej pracy jest prezentacja technik wykorzystywanych w marketingu internetowym, służących do kształtowania opinii użytkowników sieci oraz pozyskania nowych klientów, w szczególności młodych ludzi. Na wybór tematu pracy wpłynęły następujące okoliczności 1. Ciągły wzrost znaczenia Internetu w dzisiejszym świecie oraz jego rola w procesie globalizacji. 2. Coraz silniejszy wpływ marketingu internetowego, a w szczególności reklamy internetowej na kształtowanie opinii internautów. 3. Duże znaczenie Internetu w kreowaniu postaw konsumenckich wśród młodych ludzi. Cześć badawcza pracy odpowiada na pytania związane z preferencjami studentów dotyczącymi. zakupów książek i elektroniki w Internecie. Ponadto, poszukiwana była odpowiedź na pytanie: czy księgarnia Merlin.pl jest najbardziej rozpoznawalną księgarnią internetową wśród respondentów?
The application of the Internet in interactive marketing
Keywords: marketing; komunikacja marketingowa w Internecie; e-biznes; oczekiwania klientów; zarządzanie relacjami z klientem; zachowania konsumenckie; marketing interaktywny; system CRM; Internet w kanałach dystrybucji